МВнР: Младенов не е предавал доклад за атентата в Бургас на Израел

МВнР: Младенов не е предавал доклад за атентата в Бургас на Израел
Говорителят на външното министерство потвърди срещата на министър Николай Младенов, ноче подчерта, че резултатите от разследването все още не могат да бъдат съобщени. Снимка: МВнР
A A+ A++ A

Няма  доклад за атентата в Бургас, който външният министър Николай Младенов да е предал по време на посещението си в Израел, заяви говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева.

В интервю за БНР Чернева потвърди посещението на Младенов в Израел от четвъртък, но обясни, че на него са били обсъждани различни друстранни въпроси.

Тя добави, че разследването на атентата от бургаското летище също е било споменато, тъй като било част от дневния ред на срещата.

Говорителят на външното министерство обаче подчерта, че резултатите от разследването все още не могат да бъдат съобщени, така че не можело да става дума за връчване на какъвто и да е било доклад.

Чернева не се ангажира със срок за представяне на окончателния доклад от разследването.

Тя поясни, че главна причина за пътуването на външния министър до Израел била по-скоро  предстоящото отбелязване на 70-годишнината от спасяването на българските евреи.

„Има редица събития, в които ние разчитаме на силно израелско участие, и стана дума за българските работници, които заминават за Израел по двустранната спогодба, която наскоро подписахме“, добави говорителят.

#говорител #Весела Чернева #Бургас #атентат #терористичен акт #Израел #Николай Младенов #министър на външните работи #Хизбула #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »