Калфин няма да се яви пред комисията „Янев“, имал ангажименти като евродепутат

Калфин няма да се яви пред комисията „Янев“, имал ангажименти като евродепутат
Комисията „Янев“ трябва да изслуша по-късно в петък на извънредно заседание бившия министър-председател Сергей Станишев и неговия заместник по въпроса със заменките. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившият вицепремиер Ивайло Калфин няма да се яви пред Комисията за корупция по високите етажи на властта относно заменките със земи по време на Тройната коалиция.

Комисията „Янев“ трябва да изслуша по-късно в петък на извънредно заседание бившия министър-председател Сергей Станишев и неговия заместник по въпроса със заменките.

В интервю за БНР Калфин заяви, че не може да се яви на изслушването в петък, защото имал служебни ангажименти като евродепутат.

„Точно днес няма да бъда на заседанието. Получих писмото онзи ден късно вечерта. На практика вчера сутринта отговорих. Днес организирам събитие в Пловдив. Поканил съм гости от ЕК. Няма как от днес за утре да се явя в комисията. Още повече че комисията е заседавала по въпросите със замяната в Несебър и с това, което е направило сегашното Министерство на земеделието и храните. Очевидно, г-н Янев е решил да разшири или да отклони вниманието от това“, коментира Калфин.

Той бе категоричен,  че няма притеснение от изслушването и е готов да отговори на зададените му въпроси, но очаквал конкретика  от комисията.

„За всяко нещо има материали, има документи, изключително много данни. Хубаво е, когато тя прави проучване за нещо, то да е основано на изтичане на материалите и да има конкретни въпроси по тях. Другото ще е общополитически разговор, което виждам, че се случва много често в парламента. Това ще е загуба на време“, добави евродепутатът от БСП.

#Ивайло Калфин #заменки #земи #тройната коалиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »