11 жертви взеха наводненията в Джакарта

11 жертви взеха наводненията в Джакарта
Президентът на Индонезия Сусило Бамбанг Юдхойоно (вдясно) и външният министър Марти Нателегава (вляво) с навити до коленете панталони се грижат за безопасността на хората. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Най-малко 11 души са загинали заради наводнения в индонезийската столица Джакарта, съобщиха местните власти.

Огромното количество вода е заляло части от деловата част на столицата, причинявайки хаос за втори пореден ден, предаде АФП, цитирана от Информационна агенция „Фокус“ и БГНЕС.

Пет от жертвите са загинали вследствие на токов удар. Сред загубилите живота си има две деца на възраст от 2 и 13 години.

Индонезийската служба за извънредни ситуации съобщи, че заради най-лошите наводнения за последните пет години, започнали на 15 януари, са евакуирани 18 000 души.

Говорителят на службата добави, че въпреки че водата се оттегля, 8% от Джакарта все още е наводнена, затова и извънредното положение в града ще остане в сила поне до 27 януари.

Президентският дворец също беше наводнен, като местни телевизии показваха кадри на президента Сусило Бамбанг Юдхойоно с навити до коленете панталони да разпорежда на служители да се погрижат за безопасността на хората.

#Индонезия #Джакарта #наводнения #бедствие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници