Нова акция на МВР: М.И.Л.Е.В. срещу рецидивист с 19 присъди

Нова акция на МВР: М.И.Л.Е.В. срещу рецидивист с 19 присъди
Акцията, наречена М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден), е била проведена срещу 25-годишния Звезделин Методиев, който има издадени 19 присъди. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Специализирана полицейска операция в била извършена срещу Звезделин Методиев, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Акцията, наречена М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден), е била проведена срещу 25-годишния мъж, който има издадени 19 присъди, предаде Информационна агенция „Фокус“.

От изявлението на Цветанов не стана ясно защо акцията е наречена точно М.И.Л.Е.В., но той заяви, че задържаният Методиев е „активен представител на криминалния контингет“ за кражби на коли и части от тях.

Между 2002 и 2012 г. Методиев има издадени общо 19 присъди, девет от които са за кражби на коли, а останалите 10 за кражби от жилища и необитаеми къщи.

През октомври 2012 г. Методиев е задържан за кражба на два автомобила и един микробус, като министър Цветанов добави, че задържаният е извършил нови престъпления три дни след като е бил освободен от затвора в Плевен.

Методиев е бил две години в плевенския затвор за извършени взломни кражби и кражба на автомобил.

Наложена му е била постоянна мярка „задържане под стража“, която впоследствие е била изменена в домашен арест заради влошено здравословно състояние.

Според медицинската експертиза влошеното здравословно състояние на Методиев се изразявало в напрежение и епилептични припадъци.

На 10 януари 2013 г. Окръжният съд във Велико Търново определя мярката на Методиев  „домашен арест“ и той е освободен.

От 14 януари до 17 януари обаче той е откраднал повече от четири автомобила.

Сутринта на 17 януари е проникнал през незатворена врата на жилище във Велико Търново, откъдето е откраднал 100 лева, дебитна карта и мобилен телефон.

Методиев е задържан от Транспортна полиция във влака от град Левски за Русе, като откраднатия телефон е бил намерен в него, уточни Цветанов.

Задържаният е признал за извършени от него общо 11 престъпления във Велико Търново за трите дни, в които е бил на свобода.

„Благодаря на служителите на МВР и искам да се обърна с огромна болка и молба към представителите на съдебната система: нека всички да обединим усилията си и да запазим достойнството на честните и трудолюбиви български граждани. Да положим усилия, водени от върховенството на закона – подобни лица да бъдат там, където им е мястото, за да не се увеличава броят на жертвите на престъпността и липсата на справедливост в една демократична държава“, каза още вътрешният министър.

#акция #МВР #полиция #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"