Нов еко-протест срещу ГЕРБ изпълни центъра на София

Нов еко-протест срещу ГЕРБ изпълни центъра на София
Стотици протестираха срещу застрояването на Черноморието, тръгвайки от паметника на Патриарх Евтимий в София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Стотици протестиращи срещу застрояването на българското Черноморие и унищожаването на природата се стекоха на шествие от паметника на Патриарх Евтимий в София.

С бурни освирквания и скандирания "Искаме природа, не искаме бетон" те блокираха движението на трамваите по улица "Граф Игнатиев" и се отправиха към Народното събрание, предаде БГНЕС.

Шествието е издигнало плакати с надписи "ГЕРБ – закон без морал е вашият", "Долу ръцете от българската природа". Част от хората носят хартиени корони, на които пише: "Ние сме държавата". Сред тълпата се виждат и млади майки, които са на протеста заедно с малките си деца.

Протестиращите заявиха, че не могат да ходят като пъдари и да проверяват дали се застрояват защитени зони и припомниха, че след като стана скандалът с несебърските дюни, стана ясно, че се застроява и плажът на Иракли, а по-късно излезе информацията и за строителство в местността "Корал".

Гражданите са недоволни, че на днешната среща между природозащитници и представители на министерства не са им чути и приети предложенията за промени в законите за защитените територии.

Протестът повтаря този от 14 януари "Да спасим Иракли", когато хиляди недоволни от строителството в защитените територии на България излязоха по улиците на София и Варна. Национален протест на тема "Долу ръцете от Черноморието" има освен в София и във Варна, Бургас и Пловдив.

#еколози #природозащитници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници