ДПС назначи нов зам.-кмет на Кърджали, БСП го определи като подигравка

A A+ A++ A

Общинският лидер на ДПС в Кърджали Мухаррем Мухаррем е новият заместник-кмет на общината, който ще отговаря за строителството и териториалното развитие.

В четвъртък кметът на Кърджали инж. Хасан Азис е подписал заповедта за назначението му. Мухаррем заема мястото на досегашния заместник-кмет инж. Васил Бобеков, който излиза в пенсия, съобщиха от пресцентъра на общината, цитирани от Дарик.

Досега Мухаррем Мухаррем беше кмет на кметство Повет. Той е председател на ОбС на ДПС. Роден е на 18 юли 1978 г. Завършил е Техникум по строителство „Хр. Смирненски“ - Кърджали, и магистратура в Тракийски университет - Стара Загора, специалност „Устойчиво регионално развитие“, съобщават от общинския пресцентър.

Назначението му предизвика светкавичната реакция на социалистите в Кърджали. ОбС на БСП разпространи декларация, в която се казва, че „не приема назначението на председателя на ОбС на ДПС за зам.-кмет по строителството в Община Кърджали Мухарем Мухарем, който не притежава необходимия ценз за този пост“.

За социалистите новото назначение е „подигравка с техническата интелигенция на град Кърджали и пореден знак, че надпреварата между ГЕРБ и ДПС за партийни назначения без оглед на професионални качества ще доведе до още по-тежка управленска криза на местно и регионално равнище“.

#ДПС #Кърджали #Хасан Азис #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници