Служителката от ВМЗ ще заложи брачната си халка, за да плати тока

Служителката от ВМЗ ще заложи брачната си халка, за да плати тока
Златните пръстени на служителката от ВМЗ – Сопот, Даниела Генкова ще бъдат заложени, за да си плати сметките за ток. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Златните пръстени на служителката от ВМЗ – Сопот, Даниела Генкова, ще бъдат заложени, за да си плати сметките за ток.

Тя е жената, която изпрати на премиера Бойко Борисов хляб и лук в знак на протест срещу исканите съкращения на работници за оздравяването на предприятието.

„На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени“, коментира той във вторник.

В сряда той обясни, че няма да се извини, защото семейството му било бедно и много години е ял хляб и лук, а майка му никога не е имала златни пръстени.

„Аз и не очаквам неговото извинение, не искам, не съм го направила за това. Аз искам неговата човечност - да обърне внимание за региона, в който оставя две общини без средства и препитание“, каза Даниела Генкова пред БГНЕС.

Пръстените по ръцете й са подарък от починалия й съпруг, който също е работил във ВМЗ – Сопот, и от покойните й родители.

„Съпругът ми ми подари халката и аз трябва да се разделя с нея. Аз съм имала хубави моменти с този човек и за мен това е спомен. Родителите ми също са загубени вече, а останалите са ми от тях – спомен. Не мога да ги върна тях, но поне това, което беше по мен и е по мен, но за в бъдеще няма да бъде. Аз си продавам спомените, спомените, в които аз съм живяла в миналото“, каза жената.

„Аз съм изказала моята гражданска позиция като гражданин на Република България, който си отстоява правата за достоен труд и достойно заплащане“, подчерта обаче Даниела Генкова.

Не за първи път при управлението на ГЕРБ на работници, които не получават заплатите си редовно, им се налага да продават венчалните си халки, посочва БГНЕС.

През февруари 2012 г. служителите на държавното предприятие „Строителство и възстановяване“ в Стара Загора не бяха получавали възнагражденията си от месеци и разказваха, че са принудени да залагат венчалните си халки, за да имат пари за хляб.

#Даниела Генкова #ВМЗ #Сопот #Бойко Борисов #премиер на България #златни пръстени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници