9 фирми участвали в приватизацията на „БДЖ-Товарни превози"

9 фирми участвали в приватизацията на „БДЖ-Товарни превози"
Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви, че се надява и девет оферти да постъпят, вярвайки, че търгът ще доведе до постигане на най-добрата и най-висока цена. Депозитът за участие в конкурса е 20 млн. евро. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Девет фирми са купили документи за участие в приватизацията на „БДЖ-Товарни превози", съобщи транспортният министър Ивайло Московски.

При предишната процедура през 2012 г. закупените документации бяха шест, след което процедурата се провали, защото само една компания реши да продължи в конкурса. Вторият опит за приватизация на „Товарни превози" критериите за кандидат-купувачите бяха значително заницени.

Сега според изискванията стратегическите инвеститори трябва да са извършвали жп превози на товари през последните пет години, както и да имат лиценз за извършване на железопътни транспортни услуги, отбеляза БНР.

Приходите от дейността за всяка от последните три години трябва да възлизат на минимум 100 млн. евро, като финансовите инвеститори трябва да управляват активи или да притежават дялови участия в други дружества за не по-малко от 400 млн. евро за всяка от последните три години.

Министър Московски заяви, че се надява и девет оферти да постъпят, вярвайки, че търгът ще доведе до постигане на най-добрата и най-висока цена. Депозитът за участие в конкурса е 20 млн. евро.

„Но всъщност цената ще я определи пазарът", добави той.

#приватизация #фирми #конкурс #оферти #„БДЖ-Товарни превози" #Министър на транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"