Боянова: Не търча по плажовете, за да проверявам всеки един имот!

Боянова: Не търча по плажовете, за да проверявам всеки един имот!
„Аз не съм продала дюни. Единственото, което съм продала, е описано в документацията, с която разполагам в министерството. Аз не търча по плажовете, за да проверявам всеки един имот", каза Боянова на изслушването си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Мая Манолова обвини зам.-министъра на земеделието и храните Светлана Боянова, че е подписала договора за продажбата на дюните, които само за ден бяха препродадени на четворна по-висока цена, без да провери за какъв терен става въпрос.

Боянова отговори на обвиненията, че на хартия било едно, но реално било друго, предаде Дарик.

„Аз не съм продала дюни. Единственото, което съм продала, е описано в документацията, с която разполагам в министерството. Аз не търча по плажовете, за да проверявам всеки един имот", коментира заместникът на Мирослав Найденов.

„Г-жо Боянова, по този начин вие утре може да продадете „Александър Невски" или градинката пред руската черква", отвърна от своя страна пък Манолова.

Тя заяви, че нови пет терена са подготвени за продажба в близост до препродадените дюни край Несебър, като земеделският министър Мирослав Найденов потвърди, че има инвеститорски интерес за още пет терена край Несебър, но на този етап не може да разкрие подробности.

В парламентарната комисия за проучване на корупцията по високите етажи на властта бяха изслушани ресорният министър Мирослав Найденов, както и заместникът му Светлана Боянова по скандала със спорните терени край Несебър, като предстои и депутатите да бъдат запознати със случая.

В петък Комисията за проучване на корупцията по високите етажи на властта гласува да бъдат изслушани бившият премиерСергей Станишев, бившият му заместник Ивайло Калфин, както и предишните министри на земеделието и на околната среда Валери Цветанов и Джевдет Чакъров, които трябва да дадат обяснения за всички сделки по Черноморието, както и за извадените терени от Горския фонд по време на управлението на Тройната коалиция.

#Светлана Боянова #зам.-министър на земеделието и храните #министър на земеделието и храните #Мирослав Найденов #Мая Манолова #изслушване #Дюни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"