Румъния поиска Брендо заради друга неркосделка

A A+ A++ A

Румънската прокуратура е поискала да арестува двама българи, за които се предполага, че ръководят една от най-мащабните европейски мрежи за трафик на кокаин от Колумбия към Европа.

Властите в Букурещ обявиха, че Евелин Банев - Брендо и Радослав Атанасов, в момента задържани в Италия по други обвинения, свързани с трафик на наркотици, са участвали в пренасянето на 50 кг кокаин, заловени от Румъния през април, предаде АФ, цитирана от БГНЕС.

Мъжете били свързани с Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) и други наркокартели, като според информацията, в трафикантската мрежа участвали колумбийци, румънци, българи и италианци.

Групировката пренасяла стотици килограми кокаин със скъпи яхти, товарни кораби и моторници, които трябвало да достигнат до Западна Европа. За залавянето на наркотрафикантите Румъния работела в сътрудничество с властите в САЩ, Гърция, България и Италия.

Евелин Банев бе арестуван в средата на май в рамките на международната операция „Кокаинови крале" – срещу организирана престъпна група за трафик на големи количества кокаин от Южна Америка.

По силата на европейска заповед за арест, издадена от съда в Милано, Брендо бе екстрадиран в Италия в края на юли.

#Румъния #прокуратура #наркотици #ФАРК #Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници