ЦСКА води преговори за сливане с „Литекс“

ЦСКА води преговори  за сливане с „Литекс“
Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов са започнали преговри със собственика на „Литекс“ Гриша Ганчев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Собствениците на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов намекнаха за евентуална възможност клубът да се обедини с ловешкия „Литекс“.

Двамата коментираха възможността около обявените преговори със собственика на „Литекс“ Гриша Ганчев, който може да придобие около 50% от акциите на ЦСКА, предаде Би Ти Ви.

Бирисов заяви, че преговорите с Ганчев продължават и в момента, тъй като вливането на два клуба не било лесно

„Дали ще се случи сега, дали лятото, не се знае, но е възможно да се случи“, добави единият от собствениците на ЦСКА.

Той и Иванов смятат, че влизането на  собственика на ловешкия клуб в управлението на ЦСКА няма да бъде изразено с директна финансова подкрепа, а с прехвърляне на футболисти и бази.

Една от задачите на сегашните собственици на ЦСКА е да намалят задълженията на клуба, които по информация на компанията за сметопочистване „Титан“, възлизат на 12 млн. лева, половината от които са към нея и свързани с нея фирми.

Същите преговори между собствениците на ЦСКА и Гриша Ганчев бяха водени преди година, когато се очакваше ловешкият бизнесмен да дойде в ЦСКА заедно с екипа си от „Литекс“. Предположенията бяха, че Ганчев ще купи 40% от акциите на армейците, а за президент се спрягаше Христо Стоичков.

#ЦСКА #Димитър Борисов #преговори #сливане #Иво Иванов #„Литекс“ #Гриша Ганчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници