Борисов: Искам Меси и Роналдо в „Левски” и ЦСКА

Борисов: Искам Меси и Роналдо в „Левски” и ЦСКА
Премиерът Бойко Борисов се включи в тенис турнира „Трудмастърс” 2011 в София. Снимка: Труд
A A+ A++ A

Меси в „Левски” или Роналдо в ЦСКА – една от тези новини иска да чуе премиерът Бойко Борисов през олимпийската 2012 г.

Той заяви, че за 22 години не е правено толкова за спорта, колкото през последната една година.

Това Борисов направи пред журналисти на тенис турнира „Трудмастърс” 2011, провеждан в столицата, предаде „Фокус”.

Организатор на турнира е в. „Труд”. Премиерът ще участва и в утрешния финал.

„Добра година. Направихме много за спорта, особено със спортната зала в София, с Белмекен, със „Спорт Палас” във Варна. Сега в новия бюджет имаме 15 млн. лв. за спортната зала в Пловдив”, направи равносметка Борисов.

„Толкова не е правено за 22 години за спорта, колкото в тази една година. Като се има предвид и световните първенства и купи, които спечелихме – и волейбола, започна сега и тенисът, моторите – фрийстайла. То си личи”, добави той.

По думите на премиера ще бъдат подпомогнати всички футболни отбори. Ще бъдат отделени средства за детско-юношеските школи във футбола, ще бъде изграден и нов стадион, каза още той.

„Помагаме, с каквото можем”, заяви Борисов и добави, че проектът се развива добре до този момент.

„Главният архитект вече е направил проекта, за да могат да го пуснат на конкурс, да дойдат инвеститори, които поискат да купят този терен, и съответно като го продадат – това става на борсата, пред очите на всички вас. Това не е лесна работа”, обясни той.

„Когато бъде извършено това, тогава ще съберем всички футболни групи и ще ги разпределим заедно с Българския футболен съюз. Който няма детско-юношеска школа, няма да му даваме пари”, посочи премиерът.

Борисов коментира очакванията новият селекционер на Националния отбор по футбол – Любослав Пенев да вдигне тима на крака, тъй като през последните години българите са разочаровани.

„Българите бяха разочаровани и когато се върнахме с няколко точки от Европейското първенство, и когато победихме, равен и загуба. Да не говорим, какъв беше тогава мачът срещу Франция. Тогава българите пак бяха разочаровани”, заяви той.

„Българите обичаме да сме разочаровани. Те се разочароват, но пък след това бързо заобичват. И като направят един-два хубави мача и националният отбор, и клубовете, ще се напълнят пак стадионите. Затова сега ние трябва методично да им помогнем да си оправят системата. Това ще направим”, добави премиерът.

На въпрос каква спортна новина би искал да чуе през олимпийската 2012 г., Борисов отговори: „Меси в „Левски” или Роналдо в ЦСКА”.

#Националния отбор по футбол #Пловдив #София #Варна #премиер #спорт #футбол #тенис #ЦСКА #Левски #Роналдо #Меси #Бойко Борисов #Любослав Пенев #селекционер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"