Работничката от ВМЗ – Сопот продава златните си пръстени след упрека на Борисов

Работничката от ВМЗ – Сопот продава златните си пръстени след упрека на Борисов
Даниела Генкова сподели, че ще продаде накитите, за да може да плати сметките си за ток и вода за януари, но за следващия месец пак няма да има откъде да вземе пари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работничката от ВМЗ - Сопот, Даниела Генкова, която изпрати хляб и лук на премиера Бойко Борисов, заяви, че може и да продаде златните си пръстени, след като беше упрекната от Борисов, че носи златни накити, но се оплаквала, че няма пари.

„На госпожата, която ми пращаше лук, всичките й пръсти са със златни пръстени. А ми праща лук. Аз нямам златни пръстени“, коментира във вторник премиерът, искайки да бъдат съкратени между 700 и 800 работници, за да бъде продаден заводът в Сопот.

Генкова споделила, че възнамерява да продаде златните си пръстени, за да плати сметките си за ток и вода за януари, но за следващия месец пак няма да има откъде да вземе пари, предаде Дарик.

Жената обяснила, че скъпите накити са спомен от родителите й и от „едни по-добри времена“.

„Засегнах се от думите на Бойко Борисов, защото моите родители са заделили пари преди години, за да ми ги купят“, добави Генкова.

Жената каза, че би се разделила с тях само в краен случай, но сега ще се наложи да ги продаде, защото няма от кого да вземе заем, а имала задължения към две банки.

Пари за храна работничката от ВМЗ взема от приятелки, които не работят във ВМЗ, защото не може да поиска от колежка от завода, която се намира в същото положение.

„Аз не искам нищо - само работа и заплащане на труда“, споделя жената.

Според Даниела Генкова идеята на Борисов социалният министър Тотю Младенов да осигури заетост на съкратените работници по социални програми е фалшива, тъй като в региона няма други предприятия.

Тя се обърна към министрите, като са забелязали златните й пръстени, които трябва да продаде, за да преживее този месец, какво трябва да продаде следващия месец?

„Аз имам пръстените и ще ги продам. Колегите ми нямат какво да продадат, какво трябва да продадат, за да преживяват - къщите си или дрехите си?! Те имат много повече от нас, така че това, което ние го имаме, е нищожно и ни е спомен, с който не искаме да се разделяме, но ще стане така, че трябва да се разделим“, каза още жената.

#ВМЗ - Сопот #Даниела Генкова #златни пръстени #Бойко Борисов #упрек #ВМЗ #ток #сметки #пари #министър-председател

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"