Йордан Йовчев се оттегля от спорта с голям бенефис

Йордан Йовчев се оттегля от спорта с голям бенефис
На 23 февруари Йовчев ще представи гала бенефис с грандиозно шоу в зала „Арена Армеец“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Един от най-добрите български гимнастици Йордан Йовчев спира официално състезателната си кариера и се оттегля от спорта.

На 23 февруари Йовчев ще представи галабенефис с грандиозно шоу в зала „Арена Армеец“, предаде БГНЕС.

Спектакълът ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и кмета на столицата Йорданка Фъндъкова, а събраните пари от билетите ще отидат за развитието на българската гимнастика.

85-минутно шоу включва много изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти. В спектакъла ще се включат трупата на Нешка Робева и възпитаничките на Илияна Раева, двукратната олимпийска шампионка - румънката Сандра Избаша, осемкратният световен шампион Мариан Драгулеску и носителят на отличия от последните световни и европейски първенства Александър Шатилов.

Организаторите обещават уникални светлинни и звукови ефекти и оригинална сценография, като сценарист на представлението ще бъде легендарната спортна журналистка Вера Маринова, която е позната като хроникьора на олимпийските игри.

Бенефисът ще се проведе един ден преди 40-годишния юбилей на Йордан Йовчев, с който той ще отпразнува края на спортната си кариера.

Йордан Йовчев е определен от спортните специалисти за най-успешния български гимнастик, участвал шест пъти на олимпийски игри.

Йовчев има един сребърен и три бронзови медала от олимпийски игри, четири златни, пет сребърни и четири бронзови медала от световни първенства.

Българският гимнастик е завоювал и златен, седем сребърни и бронзов медал от европейски първенства.

Носител е и на два златни, четири сребърни и два бронзови медала от финали на Световни купи и на два сребърни и два бронзови от европейски купи.

Освен това той е член на Българският олимпийски комитет и на Комисията на спортистите към БОК.

От 2008 г. Йовчев е председател на Българската федерация по гимнастика.

Заемал е четири пъти първо място в класацията „Спортист на годината" – през 1999 г., 2000 г., 2002 г. и 2007 г., а през 2001 г. И 2003 г. е избран е за „Спортист на Балканите".

#Йордан Йовчев #бенефис #спорт #гимнастика #кариера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници