Глобяват строителя на Иракли с 20 000 лв.

Глобяват строителя на Иракли с 20 000 лв.
Строежът на Иракли беше спрян от служители на ДНСК с нареждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Снимка: STOPATOM
A A+ A++ A

Фирма „Емона 2000“ ЕООД, която извършва строителни работи в местността Иракли, ще бъде глобена с 20 000 лв.

Заради констатираните несъответствия между одобрените параметри в издаденото Решение по ОВОС и разрешенията за строеж строителството на Иракли ще бъде спряно, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

След разпореждане на регионалния министър Лиляна Павлова в понеделник служители на ДНСК извършиха проверка по документи и на място в Иракли, където се строят 14 къщи и 3 склада, вместо 12 еднофамилни къщи, плажен бар и басейн.

В единия от имотите са изградени 14 бр. къщи, ресторант, спа център, открит басейн и рецепция, вместо 8 еднофамилни къщи, резиденция от осем стаи и шест апартамента с подземен гараж, басейн, ресторант, спа център, механа и плажен бар, както е в Решението по ОВОС.

За установените законови нарушения са съставени два Констативни акта за спиране на строежа, които могат да бъдат обжалвани в 7-дневен срок.

По Закона за опазване на околната среда на фирмата инвеститор „Емона 2000“ ЕООД ще бъде наложена максималната глоба от 20 000 лв. заради отклонение нат физическите параметри на строителството от издаденото Решение по ОВОС.

Разпоредената от министър Нона Караджова проверка на терен на строителството на ваканционния комплекс в Иракли, която беше извършена на 15 януари 2013 г., установи несъответствие между издадените от Община Несебър разрешения за строеж и издаденото от РИОСВ - Бургас, решение по ОВОС.

За общо 8 броя къщи и 3 склада над одобреното с Решението по ОВОС са били издадени разрешения за строеж.

За това нарушение ще бъдат предприети административнонаказателни мерки – глоба и имуществена санкция, срещу длъжностното лице, одобрило проектите и издало разрешенията за строеж. Строителството ще бъде спряно до отстраняване на констатираните нарушения, посочват още от МОСВ.

#„Емона 2000" ЕООД #Иракли #Несебър #Дюни #ОВОС #Лиляна Павлова #Нона Караджова #МОСВ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници