Шефът на КАТ – Варна уволнен за злоупотреба със служебна карта

Шефът на КАТ – Варна уволнен за злоупотреба със служебна карта
Бившият кмет на КАТ - Варна Валери Борисов. БГНЕС
A A+ A++ A

Образувано е дисциплинарно производство срещу шефа на КАТ–Варна Валери Борисов заради залоуопотреба с карта за зареждане на служебни автомобили.

Вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че колегите на Борисов са предложили той да бъде освободен дисциплинарно, предаде информационна агенция „Фокус".

На пресконференция във вторник комисар Тодор Иванов, директор на Областна дирекция на МВР – Варна съобщи, че сигналът, че Валери Борисов е използвал на два пъти служебната карта за зареждане на личния си автомобил с гориво на стойност от 60 лв., е бил подаден през пролетта на 2012 г.

След сигнала е започнала проверка по случая. В средата на октомври 2012г. е  сформирана дисциплинарна комисия, която да провери фактите. Към края на годината комисията излязла с решение Валери Борисов да бъде дисциплинарно наказан за наруване на Етичния кодекс – да бъде уволнен заради уронване престижа на ведомството. Картата трябва да се ползва единствено и само за нуждите на полицията.

Заповедта за освобождаването от длъжност е връчена на Борисов в понеделник 8 януари. 2013г., по информация на БГНЕС.

Директорът на полицията във Варна добави, че към момента не може да коментира дали местният шеф на КАТ е извършвал други нарушения, защото това трябва да се провери от компетентните власти.

По думите му, Валери Борисов е изключително съвестен служител, но въпреки това е нарушил разпоредбите на МВР.

#КАТ #Варна #Валери #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"