Найденов иска проверка от прокуратурата на променените територии след 2003 г.

Найденов иска проверка от прокуратурата на променените територии след 2003 г.
Земеделският министър посочи, че докладът за процедурата по изваждане от горския фонд и продажбата на спорните терени в Несебър е бил предаден в понеделник на премиера Бойко Борисов, както и на министрите Нона Караджова и Лиляна Павлова.
A A+ A++ A

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е внесъл сигнал до главния прокурор за проверка на всички актове за промяна на предназначението и продажбата на горски територии – държавна собственост, от 2003 г. насам.

Найденов е приложил сигнала и справки от земеделското министерство за периода от средата на 2010 г. до декември 2012 г., както и от Изпълнителната агенция по горите от юни 2008 г. до юни 2010 г., съобщават от прокуратурата.

Сигналът ще бъде разгледан от Върховната административна прокуратура, която има компетенцията по случая и която трябва да прецени какви действия трябв ада бъдат предприети.

По време на пресконференция във вторник Найденов оповести резултатите от проверката на документацията за продажбата на дюните в Несебър.

Той заяви, че в документацията земите не фигурирали като дюни, но имало съмнения за оценката, издадена от РИОСВ – Бургас, през 2007 г., както и в потвърждението от 2012 г. от страна на междуведомствената комисия, която провери случая.

Найденов посочи, че докладът за процедурата по изваждане от горския фонд и продажбата на спорните терени в Несебър е бил предаден в понеделник на премиера Бойко Борисов, както и на министрите на околната среда Нона Караджова и на регионалното развитие Лиляна Павлова.

#Дюни #земи #Несебър #проверка #Мирослав Найденов #доклад #министър на земеделието и храните #прокуратура #земи #терени #държавна собственост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"