Найденов: Няма административни нарушения при продажбата на спорните земи в Несебър

Найденов: Няма административни нарушения при продажбата на спорните земи в Несебър
По време на пресконференция във вторник Найденов оповести резултатите от проверката на документацията за продажбата на дюните в Несебър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проверката на административната процедура за изключването и продажбата на спорните земи в Несебър не е установила административни нарушения, заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

По време на пресконференция във вторник Найденов оповести резултатите от проверката на документацията за продажбата на дюните в Несебър, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Найденов каза, че в документацията земите не фигурирали като дюни, но имало съмнения за оценката, издадена от РИОСВ – Бургас, през 2007 г., както и в потвърждението от 2012 г. от страна на междуведомствената комисия, която провери случая.

Министърът добави, че процедурата се е движила около три години в земеделското министерство и в Изпълнителната агенция по горите, след което за три дни са получени необходимите документи за сключване на сделката.

Найденов посочи, че докладът за процедурата по изваждане от горския фонд и продажбата на спорните терени в Несебър е бил предаден в понеделник на премиера Бойко Борисов, както и на министрите на околната среда Нона Караджова и на регионалното развитие Лиляна Павлова. Докладът е бил предаден и на главния прокурор Сотир Цацаров.

#Дюни #земи #Несебър #проверка #Мирослав Найденов #доклад #министър на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници