Бойчо Георгиев: Джипът не е на „СЛЕ груп“, това е шантаж!

Бойчо Георгиев: Джипът не е на „СЛЕ груп“, това е шантаж!
Във вторник сайтът „Биволъ“ публикува видео, в което става ясно, че екошефът от Бургас Бойчо Георгиев е използвал автомобил „Ауди Q7“ на собствениците на фирмата. Снимка: БГНЕС/скрийншот
A A+ A++ A

Директорът на РИОСВ – Бургас, Бойчо Георгиев опроверга информацията, че се е возил в джип на фирмата „СЛЕ груп“, която купи 29 дка дюни в защитена от „Натура 2000“ местност край Несебър.

Във вторник сайтът „Биволъ“ публикува видео, в което става ясно, че екошефът от Бургас е използвал автомобил „Ауди Q7“ на собствениците на фирмата.

Записът, качен в YouTube, е бил направен в следобедните часове на 8 декември 2012 г., седмица преди Бойчо Георгиев да подпише решение в полза на „СЛЕ Груп“.

Джипът с транзитен номер 653H036, който се ползва от собствениците на „СЛЕ груп“, е лизингов и номерът му е издаден на 4 декември 2012 г., но е сменен веднага след като избухва скандалът в първия работен ден на Новата година – 2 януари 2013 г.

Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София, съобщава още „Биволъ“.

В разгара на скандала той отрече да познава собствениците на „СЛЕ груп“. „Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са“, каза той пред БНТ на 8 януари.

„Това са абсолютни манипулации, абсолютно не е вярно. Този джип няма нищо общо с фирма „СЛЕ груп“, така че ще си търся правата до дупка, ще сигнализирам всички възможни държавни институции, за да се стигне до дъното на тази цялата история. Това е абсолютен шантаж и се цели моето отстраняване“, коментира Бойчо Георгиев пред Информационна агенция „Фокус“.

Според него има хора, които искат да бъде отстранен, и са го следили месеци наред.

„Въпросният джип няма нищо общо със „СЛЕ груп“ и хората, на които е джипът, са готови да го потвърдят. Някой явно много иска аз да бъда отстранен и това е системен закононарушител, който иска мен да ме няма, за да продължава да си прави закононарушенията“, допълни Бойчо Георгиев.

Той обмисля да се обърне към полицията и прокуратурата, за да бъде направено цялостно разследване.

Екошефът за пореден път заяви, че не познава управителите на „СЛЕ груп“ Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов.

„Много хора искат да ме няма, защото си върша работата. Като си вършиш работата, санкционираш, наказваш нарушители, тези хора после правят всичко възможно да те няма“, коментира още Бойчо Георгиев.

Той смята, че е следен от месеци от хора, които използват скандала около дюните в Несебър, за да „скалъпят някаква измишльотина“.

#Бойчо Георгиев #„СЛЕ груп" #Дюни #Несебър #джип #„Биволъ"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"