Екошефът в Бургас сниман в джип на строителите върху дюните, а уж не ги познавал

Екошефът в Бургас сниман в джип на строителите върху дюните, а уж не ги познавал
Бойчо Георгиев, шеф на РИОСВ Бургас, през 2010 г. Снимка: Бургас Нюз
A A+ A++ A

Директорът на РИОСВ – Бургас, Бойчо Георгиев е бил заснет да се вози в джип на фирмата „СЛЕ груп“, купила 29-те дка дюни в защитената от „Натура 2000“ зона край Несебър.

Бойчо Георгиев е човекът, подписал решението в полза на компанията, с което узаконил строителството върху дюните.

В разгара на скандала той отрече да познава собствениците на „СЛЕ груп“. „Тези хора не ги познавам, никога през живота си не съм ги познавал, нито са идвали да разговарят с мен, нито съм ги виждал точно кои са“, каза той пред БНТ на 8 януари.

Сайтът „Биволъ“ обаче публикува видео, в което става ясно, че екошефът от Бургас е използвал автомобил „Ауди Q7“ на собствениците на фирмата.

Записът, качен в YouTube, е бил направен в следобедните часове на 8 декември 2012 г., седмица преди Бойчо Георгиев да подпише решение в полза на „СЛЕ Груп“.

Джипът с транзитен номер 653H036, който се ползва от собствениците на „СЛЕ груп“, е лизингов и номерът му е издаден на 4 декември 2012 г., но е сменен веднага след като избухва скандалът в първия работен ден на Новата година – 2 януари 2013 г.

Официално номерът се води на голяма лизингова автокъща в София, съобщава още „Биволъ“.

Бойчо Георгиев е активен партиен кадър и настоящ общински съветник на ГЕРБ в Бургас. Негов е и подписът под ОВОС за строежа на самия плаж в Иракли, който предизвика остри протести в цялата страна.

„За да няма въпроси как чиновник на заплата се е сдобил с такава луксозна кола, аудито на Бойчо Георгиев с номер А 1161 МА се води на фирма „Виг Трейд“ ЕООД, посочват източниците ни. Зад него се вижда служебният му „Форд“ с номер А 4848 КР“, пише още „Биволъ“.

В понеделник екоминистърът Нона Караджова оневини настоящия директор на екоинспекцията в Бургас по случая „Дюнигейт“ и оправда действията му с решения на предшественика му.

„Директорът на РИОСВ – Бургас, е основал решението си за застрояване на дюните в Несебър на база решения от предишния директор“, обясни тя на пресконференция.

По думите й в решението за строежа, което е имал настоящият директор на РИОСВ Бойчо Георгиев, никъде не фигурирала думата „дюни“, а земите фигурирали като горски фонд.

„Директорът на РИОСВ не е разследващ орган, за да разследва скиците. През декември 2012 г. е внесена преписка за промяна на инвестиционното предложение за строеж в спорните територии в Несебър, което е многократно по-малко от обявеното по-рано“, добави министърът.

Фирмата „СЛЕ груп“ ЕООД се управлява от Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов. Двамата имат обща фирма „Бийч Холидей“ с Тодор Бояджиев, кумец на вицепремиера Цветан Цветанов, която е регистрирана на един и същи адрес със „СЛЕ груп“ на улица „Отец Паисий“ 27 в Несебър.

От април 2011 „СЛЕ груп“ е 100% собственост на холандската „АМСТ холдинг Б.В.“. Според справка в холандския фирмен регистър Mint Global „АМСТ холдинг Б.В.“ е регистрирана в Амстердам на 1 април 2011 г. – дни преди до купи „СЛЕ Груп“.

#„Биволъ" #Несебър #Дюни #Бойчо Георгиев #РИОСВ #Бургас #Иракли

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"