„Атака" иска отнемане на лицензиите на доставчиците на ток

„Атака" иска отнемане на лицензиите на доставчиците на ток
От ЧЕЗ са увеличили цената на тока от 2001 г. до 2012 г. със 159%, EVN - със 161%, Е.ОН – със 175%, изчисли Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Атака" настоява да бъдат отнети лицензиите на трите енергоразпределителни дружества в България – ЧЕЗ, Е.Он и EVN.

Лидерът на партията Волен Сидеров се кани да внесе сигнал за нарушение на условията по издадени лицензии на трите дружества в Комисията за наблюдение на ДКЕВР и Комисията по икономическа политика в парламента, предаде БНР.

От „Атака" изчислиха, че от 2001 г. цената на тока в България е скочила изключително много.

„От ЧЕЗ са увеличили цената на тока от 2001 г. до 2012 г. със 159%, EVN - със 161%, Е.ОН – със 175%," конкретизира Волен Сидеров.

Според него цената се увеличава изкуствено, а сигналът за нарушенията на лицензията се базира на доклад на ДКЕВР, направен още преди две години.

„Трите фирми са задължени да извършват дейността си в интерес на обществото. Установяваме, че не е така, че не могат да прехвърлят на трети лица цялата или част от лицензията или придобити права. Тука стават най-големите нарушения," коментира Волен Сидеров.

Лидерът на националистите припомни, че тези нарушения са били установени и от премиера Бойко Борисов през 2010 г.

„Той установи тези аутсорсинг игри, каза, че са колониални... За съжаление, господин Борисов не развали договорите, както аз го съветвах от първия ден на парламента. Сега с този сигнал, който внасяме до Ангел Семерджиев (председател на ДКЕВР – бел. ред.), ние настояваме той, на основание на своя собствен одитен доклад, да прекрати лицензиите на тези три дружества. И ако не го направи, ще остави много силното съмнение, че бездейства срещу някакво заплащане," коментира още Волен Сидеров.

#„Атака" #ЧЕЗ #Е.ОН #EVN #Волен Сидеров #Ангел Семерджиев #председател на ДКЕВР #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници