Инвеститор в „Камчия“ уличи земеделския министър в лъжа

Инвеститор в „Камчия“ уличи земеделския министър в лъжа
С изричното съгласие на г-жа Моника Йосифова (на снимката) можем да оповестим, че нейният дял от капитала е само 2,9%, уточняват още от „Експат Бета". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Инвеститорът в курортен комплекс „Камчия“ – „Експат Бета“, уличи земеделския министър Мирослав Найденов в лъжа.

„Имотът в курортен комплекс „Камчия“ не е бил предмет на замяна и не влиза в каквито и да било „списъци на заменки“, посочват от дружеството в съобщение по повод твърденията на Мирослав Найденов пред Нова телевизия от неделя.

Тогава той съобщи, че през 2008 г. две фирми са придобили 140 декара земи край Камчия на цена от 17 лв./кв. м, а през 2009 г. земята е препродадена за 4,5 млн. лв. на трета фирма, в управлението на която, според земеделския министър, участва и Моника Йосифова.

„Цифрите, които бяха споменати (от Мирослав Найденов - бел.ред.), са неточни. Цената, на която „Експат Бета“ закупува имота от предишния собственик, е 4,6 млн. лв. или около 33 лв./кв. м.," подчертават от компанията.

От компанията уточняват, че дружеството е публично и се търгува на Българска фондова борса – София.

„Акционери в него са над сто физически и юридически лица. С изричното съгласие на г-жа Моника Йосифова можем да оповестим, че нейният дял от капитала е само 2,9%," уточняват още от „Експат Бета".

„Експат Бета няма и никога не е имало договорни отношения с държавата. Имотът в к.к. Камчия е придобит от „Експат Бета" чрез търговска сделка между фонда и друго частно юридическо лице. Освен това е имот в регулация, който никога не е бил защитена територия. Ето защо считаме направения паралел между него и казуса в Несебър за неоснователен," се казва още в съобщението на „Експат Бета".

От там уточняват, че не са продали имота в Камчия за 5 млн. евро и той още е в портфолиото на фонда.

Според сайта на „Експат Бета", компанията представлява акционерно дружество със специална инвестиционна цел, което се стреми към балансиран портфейл от търговски, офисни, жилищни и ваканционни недвижими имоти на ключови места. Насочено към инвестиции във висококачествени завършени проекти от сферата на недвижимите имоти или празни терени в България .

Парите на фонда са напълно вложени в 6 инвестиционни проекта – в Камчия, Царево, Варна, София и два в Банкя. Приблизителна оценка на портфейла към момента е над 7 млн. евро.

#Камчия #Мирослав Найденов #министър на земеделието #Дюни #Моника Йосифова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници