Вдовицата на шефа на „Гранити“ се отказа от иск за 600 000 лв.

Вдовицата на шефа на „Гранити“ се отказа от иск за 600 000 лв.
Делото „Гранити“ влезе в съдебната фаза преди повече от две години, но оттогава бе връщано 5 пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. На 14 януари то се гледа за седми път. Снимка: burgasutre.bg
A A+ A++ A

Приятелката на убития шеф на фирма „Гранити“ Стоян Стоянов се е отказала от делото, стана ясно на поредното съдебно заседание.

Мария Милкова е оттеглила гражданския си иск за 600 000 лв., като е депозирала в съда молба за отказ като майка на малолетната й дъщеря от бизнесмена.

„Не искам да коментирам мотивите си за оттегляне на исковете ми, достатъчно ми е тежко. Не е имало натиск, това е лично мое решение“, коментира лаконично тя пред „Бургас утре“.

Мария Милкова се яви за първи път в съда след старта на процеса за убийството на Стоян Стоянов, с когото живеели на семейни начала, а пред медиите обясни, че се надява и да е последният.

В декларация вдовицата, чиято дъщеря Стеана се роди след смъртта на баща си, оттегля и пълномощията си от двамата защитници, които я представляват - адвокатите Куманова и Трифонова.

В понеделник съдът разпита Жельо Демирев - съкилийник на Манол Хаджиев, сочен за физическия убиец на Стоян Стоянов. Процесът ще продължи и във вторник с разпит на свидетели.

Съсобственикът на фирма „Гранити“ бе отвлечен на 6 март 2008 г., докато паркирал колата си в подземния гараж на кооперацията, в която живее.

През юли 2009 г. трупът на 37-годишния бизнесмен беше открит в местност до село Паницово в Дюлинския проход.

Делото „Гранити“ влезе в съдебната фаза преди повече от две години, но оттогава бе връщано 5 пъти в прокуратурата заради пропуски в обвинителния акт. На 14 януари то се гледа за седми път.

На съд са общо петима обвиняеми - бившият варненски съдия Галин Костов, бившият директор на Агенцията за държавни вземания Станислав Михайлов, който в момента е обявен за издирване след три години в неизвестност, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров. Смятаният за физически извършител Манол Хаджиев по-късно също беше убит.

#Стоян Стоянов #граждански иск #убийство #отвличане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници