Теренът, върху който се строи в Иракли, вече бил урбанизиран

Теренът, върху който се строи в Иракли, вече бил урбанизиран
Според екоминистерството активистите, организирали инициативата „Да спасим Иракли“, подготвящи в 18:30 часа в понеделник протест пред парламента, имат тенденциозни мотиви, които са лишени от градивност. Снимка: STOPATOМ
A A+ A++ A

Теренът, на който е разрешено изграждането на ваканционния комплекс в Иракли, е бил урбанизиран, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Блогът STOPATOМ информира, че в проекта се предвижда в Иракли да бъдат построени девет бунгала на един етаж и пет на два етажа, както и три склада с басейни.

Според информационната табела, поставена на обекта, строителството е започнало на 2 ноември 2012 г. и трябва да приключи за 49 работни дни.

В част от имотите е имало съществуващи постройки на бивш пионерски лагер и почивна станция, предаде БНР.

Директорът на РИОСВ в Бургас е изискал да се изготви пълен доклад по оценка на въздействието върху околната среда, както и оценка за съвместимостта на инвестиционното намерение със зоните от „Натура 2000“.

От МОСВ смятат, че процедурата е проведена съобразно изискванията на екологичното законодателство и при пълна прозрачност.

През август 2011 г. е издадено решението, с което е одобрено изпълнението на проекта. Ресорният министър Нона Караджова ще даде пресконференция по случая, която трябва да започне в 12.0 часа.

Според екоминистерството активистите, организирали инициативата „Да спасим Иракли“, подготвящи в 18:30 часа в понеделник протест пред парламента, имат тенденциозни мотиви, които са лишени от градивност.

#Насебър #Дюни #Иракли #„Емона 2000" ЕООД #Добрин Иванов #„Агрогруп екзакт" #протест #Фейсбук #„Да спасим Иракли" #„Долу ръцете от Иракли!" #STOPATOМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"