ЕП започва първата си сесия за 2013 г.

ЕП започва първата си сесия за 2013 г.
В програмата на ЕП е посочено, че основни теми на заседанието ще бъдат политиката на сближаване и използването на фонда за солидарност. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Европейският парламент се събира в понеделник за първата сесия за 2013 г. в Страсбург.

В програмата на ЕП е посочено, че основни теми на заседанието ще бъдат политиката на сближаване и използването на фонда за солидарност.

Във вторник депутатите ще обсъдят и въпроса за регулацията на кредитните рейтингови агенции, които трябва да станат по-честни и по-отчетни.

ЕП ще обсъди въведените от някои авиокомпании правила за единствения безплатен ръчен багаж на борда.

За сряда ЕП трябва да приеме текстове, свързани с т. нар. Младежка гаранция, даваща законовото право на младежите да получат първа работа и допълнително обучение.

Парламентът ще обсъди и ситуацията в Сирия, отношенията с Ирак, както и въпроса с разпространението на оръжия за масово поразяване в Близкия изток.

Съветът и Европейската комисия ще направят изявления по темата със злоупотребата с европейските фондове и влиянието на тези измами върху процеса на взимане на решения в ЕС.

ЕП ще разгледа и случаите, свързани с нарушения на човешките права, демокрацията и върховенството на закона, което е предвидено за четвъртък.

Дебатът ще засегне случая с наскоро изнасиленото момиче в Индия, данни от Бахрейн и от Централноафриканската република.

#сесия #ЕП #Европейски парламент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"