И болницата в Момчилград пред фалит като девинската

И болницата в Момчилград пред фалит като девинската
Болницата в Момчилград има 4 отделения и в нея средногодишно се лекуват около 2000 пациенти, включително от съседната община Кирково. Снимка: momchilgrad.bg
A A+ A++ A

След болницата в Девин и тази в Момчилград е пред фалит, а за да я спасят, местните събират пари в касички във всички хранителни магазини.

След като пазарува, Джихан Пехливанова пуска 20-те стотинки ресто от пазара в кутията и вече е дарител на болницата, разказва бТВ.

„Това е нашата болница, дори и рестото може да помогне за тази кауза," убедена е жената.

За последните години болницата е натрупала близо половин милион дългове.

„За мен основната причина е недофинансирането на клиничните пътеки или въобще на здравеопазването," заяви д-р Младен Къров.

Болницата има 4 отделения и в нея средногодишно се лекуват около 2000 пациенти, включително от съседната община Кирково.

Тъй като болницата е общинска, от кметството вече са инвестирали близо 1 милион в техника и неотложни ремонти, но дълговете за лекарства и заплати остават. И болницата продължава да затъва, а в същото време големи проекти на общината остават недофинансирани.

За да не последва съдбата на болницата в Девин, от кметството ще търсят финансова помощ и зад граница. От изселнически организации в Турция вече са пристигнали първите 10 000 лева.

#болница #фалит #Девин #Момчилград

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"