Евгения Банева, съдружник на Емил Димитров и най-богатият българин свързани със строителя на Иракли

Евгения Банева, съдружник на Емил Димитров и най-богатият българин свързани със строителя на Иракли
За новия строеж алармира блогът STOPATOМ, който в събота следобед публикува снимки от оградения с метални конструкции плаж. Снимка: STOPATOM
A A+ A++ A

Съпругата на Николай Банев – Евгения, съдружникът на депутата от ГЕРБ Емил Димитров Славян Теофилов, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев, който и преди е имал апетити към Иракли, стоят зад фирмата, което извършва строителни работи на Иракли.

Това пише сайтът за разследваща журналистика „Биволъ" в публикация, озаглавена „Познати муцуни сред „ликвидаторите" на Иракли".

За започналото строителство на плажа в защитената местност Иракли алармира блогът STOPATOМ, който в събота следобед публикува снимки от оградения с метални конструкции плаж.

Проблемът с него е, че според Закона за устройство на черноморското крайбрежие това би трябвало да е изключителна държавна собственост, като строителството на плажа и дюните е забранено.

Според информационната табела на мястото трябва да бъдат вдигнати 9 ваканционни бунгала на един етаж и 5 – на два етажа, както и 3 склада с басейни. Според нея строителството е започнало на 2 ноември 2012 г. и трябва да приключи за 49 работни дни.

Инвеститор на обекта е „Емона 2000" ЕООД, собственост на Добрин Иванов според Търговския регистър. Строител е „Агрогруп екзакт", съобщава още „Медиапул".

„Емона 2000" ЕООД е еднолична собственост на лицето Добрин Иванов Иванов. Фирмата има 20% собственост в „Иракли" АД, която в момента е в ликвидация, сочи проверка на „Биволъ".

„Съпругата на Николай Банев - Евгения, сикаджията Славян Теофилов - съдружник на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, най-богатият българин Цоло Вутов и Стоян Захариев - шефът на офшорната фирма „Суис Пропъртис", която искаше да застрои Иракли, но беше спряна, това са лицата в борда на директорите на „Иракли" АД," се посочва още в публикацията.

Според „Биволъ" собствеността на фирмата „Иракли" АД е на контролирани от гореизброените лица дружества: Голф Хотели на Баневи (20%), „Суис Пропъртис" (20%), ИВС на Цоло Вутов. Славян Теофилов като физическо лице също държи 20% от „Иракли" АД.

Междувременно имотният регистър и кадастъра от два дни не е достъпен онлайн и не позволява да се изследва собствеността и начина на придобиване на терените, предвидени за застрояване, за които е издаден положителен ОВОС от РИОСВ Бургас, коментира още сайтът за разследваща журналистика.

#Николай Банев #Евгения Банева #Иракли #Несебър #Дюни #„Емона 2000" ЕООД #Добрин Иванов #„Агрогруп екзакт" #„Биволъ" #Емил Димитров #Цоло Вутов #Стоян Захариев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"