В Шумен арестуваха непълнолетни за въоръжен грабеж

В Шумен арестуваха непълнолетни за въоръжен грабеж
Малко преди 00:30 часа през нощта срещу неделя едно от момчетата влязло с маска на главата в денонощен магазин и с пистолет в ръка заповядало на продавачката: „Давай парите, всичките", като й подало найлонов плик. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирима младежи, трима от които непълнолетни, бяха заловени за въоръжен грабеж на хранителен магазин и опит за грабеж на златарско ателие в Шумен.

Двама са на 16 години, а останалите на 17 и 20. Тримата непълнолетни учат в града, а най-големият е безработен, съобщиха от МВР.

Малко преди 00:30 часа през нощта срещу неделя едно от момчетата влязло с маска на главата в денонощния магазин на ул. „Съединение" 39 в квартал „Добруджа" и с пистолет в ръка заповядало на продавачката: „Давай парите, всичките", като й подало найлонов плик.

23-годишната жена се подчинила и дала наличните в касата 150 лева. След това нападателят взел и 8 кутии цигари и избягал с думите: „Нищо не е станало, обади се на шефа си, че е имало обир и отивай да си лягаш".

Продавачката натиснала паникбутон, но пристигналите полицаи не могли да хванат обирджиите на място. Иззели обаче запис от охранителната камера.

Изяснило се, че същите младежи в петък сутринта опитали да оберат и златарско ателие на ул. „Цар Освободител". Влезли в обекта, но когато поискали парите, собственикът на ателието хванал ръката на момчето с пистолета, то се уплашило и наредило на останалите да бягат.

От полицията не разкриха подробности за това как са стигнали до обирджиите, само обясниха, че са задържани в събота в домовете им. Трима от тях са с криминални регистрации.

20-годишният Николай Н., за който се смята, че е тартор, е задържан преди за кражби, но няма влезли в сила присъди.

В денонощния магазин с пистолет в ръка е влязъл един от 16-годишните, останалите пазили отвън.

"Благодаря на полицията за бързото разкриване на извършителите, не вярвах, че ще успеят да ги намерят толкова бързо. Дано получат справедливи присъди и им послужат за урок," каза собственикът на магазина Георги Русев, цитиран от БГНЕС.

Младежите признали и за въоръжен грабеж на мъж на 1 декември вечерта. Тогава те нападнали 42-годишен шуменец в алеята до СОУ „Йоан Екзарх Български", набили го и му задигнали два телефона и документи.

Пистолетът, с който е извъшен грабежът на магазина и опитът за грабеж в златарското ателие, се оказал газов. Парите, телефоните и част от цигарите са намерени. Четиримата са задържани с прокурорско постановление за 72 часа.

#въоръжен грабеж #грабеж #Шумен #златарско ателие #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »