Кумецът на Цветанов дарил 5760 лв. на МВР

Кумецът на Цветанов дарил 5760 лв. на МВР
Кумецът на вътрешния министър Цветан Цветанов Тодор Бояджиев е сред дарителите на Министерството на вътрешните работи, разкрива седмичното списание „Тема". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кумецът на вътрешния министър Цветан Цветанов Тодор Бояджиев е сред дарителите на Министерството на вътрешните работи, разкрива седмичното списание „Тема".

В публикация под заглавие „Плаващи пясъци" се описва подробно шеметната кариера на Тодор Бояджиев след идването на ГЕРБ на власт през 2009 г.

Името на собственика на фирмата „Ти Ви Би" ООД се появи в разследването на сайта „Биволъ" за сделката за 29 дка защитени от Натура 2000 дюни край Несебър. Тодор Бояджиев се оказа съдружник с управителите на фирма „СЛЕ груп", закупили несебърските дюни от Министерството на земеделието.

Тодор Бояджиев печели обществени поръчки за над 25 млн. лв. само за първите две години и половина, откакто на власт е правителството на ГЕРБ. Той модернизира градски центрове, подменя топлопреносни мрежи, ремонтира детски градини, строи паркове, детски площадки и дори киноложки центрове.

Сред възложителите му се открояват общината в родния Димитровград, „Топлофикация"-София и Оперативна програма „Регионално развитие", управлявана от МРРБ.

Преди това Тодор Бояджиев е известен сред съгражданите си като собственик на малка фирма, специализирана в изолацията на пещи в ТЕЦ.

„В началото на 2011 г. собственикът на фирмата „Ти Ви Би" ООД Тодор Иванов Бояджиев се записва сред дарителите на Министерството на вътрешните работи. Фирмата отпуснала 5760 лева на Районното полицейско управление в Димитровград за бензин," разкрива още публикацията на списание „Тема".

Съдружниците на Тодор Бояджиев обаче са само управители на фирмата „СЛЕ груп", а собственик е регистрираният в Холандия „АМСТ холдинг Б.В.".

Именно по този повод списание „Тема" разследва „кой всъщност стои зад холандския купувач на дюните".

Компанията, която щеше да строи комплекс от 122 къщи, е с капитал 6 000 лв., до август 2012 г. е осигурявала на щат само две лица, а след това – 8.

От април 2011 г. „СЛЕ груп" е 100% собственост на холандската „АМСТ холдинг Б.В.".

Информацията за „чуждестранния инвеститор" е любопитна. Според справка в холандския фирмен регистър Mint Global „АМСТ холдинг Б.В." е регистрирана в Амстердам на 1 април 2011 – дни преди до купи „СЛЕ груп", с предмет на дейност „офиси за управление на инвестиции", разкрива още публикацията на списание „Тема".

Компанията, осъществила в България сделка за 4 млн. лв., има капитал само 18 000 евро. В регистъра няма информация фирмата да има служители, включително мениджъри.

„АМСТ холдинг Б.В." от своя страна е 100% собственост на „АМСТ кооператиеф У.А.", регистрирана на същия адрес. Тази компания също няма служители, няма и посочени собственици.

Красноречива информация дават и наличните в българския търговски регистър документи. За управител на холандското дружество с интереси в България е посочена фирмата „Амикорп Нидерландия Б.В." - счетоводна къща, която намира най-изгодните схеми за данъчно облагане за своите клиенти, отбелязва „Тема".

А нейният адрес съвпада с този на повереното й дружество. „Амникорп" е била представлявана в България от двама адвокати, но само с временно пълномощно за прехвърляне на собствеността на „СЛЕ груп", пише още списание „Тема".

#„СЛЕ груп" #Дюни #Несебър #МВР #„Ти Ви Би" ООД #Димитровград #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #ОП „Регионално развитие" #Тодор Бояджиев #Холандия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"