Кунева: Управлението на ГЕРБ е като интелектуално неутронно оръжие

Кунева: Управлението на ГЕРБ е като интелектуално неутронно оръжие
„Иновациите са там, където няма корупция", каза Кунева, добавяйки, че е добре се строят магистрали, но каква била ползата от тях, ако няма да се ползват от гражданите. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Управлението на ГЕРБ е като интелектуално неутронно оръжие, заяви лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева.

Коментарът на Кунева по повод данните на европейската статистическа служба „Евростат", според които България е на последно място сред държавите-членки на ЕС по иновации, предаде БГНЕС.

„Иновациите са там, където няма корупция", каза Кунева, добавяйки, че е добре се строят магистрали, но каква била ползата от тях, ако няма да се ползват от гражданите.

„Младите учени са поставени пред жесток избор – Терминал 2 или попадане в Параграф 22, т.е. да станат част от институционализираната корупция или да потърсят своето бъдеще в чужбина. Това ли е подкрепата за науката днес?", запира лидерър на „България на гражданите".

Кунева и председателят на Контролния съвет на партията проф. Камен Велев, който е бивш председател на Съвета на ректорите (1998-2003 г.) и на Фонд „Научни изследвания" (2004-2005 г.) са разговаряли с младите български учени, които през декември 2012 г. протестираха срещу скандалното разпределение на средствата от Фонд „Научни изследвания".

Учените споделили, че корупцията пречи на естествените лидери в България да изплуват, разказа Кунева.

„Представете си, ако Стив Джобс беше сред нас и с най-брилянтните негови идеи не би успял да пробие при това управление", добави тя.

#„България на гражданите" #Меглена Кунева #учени #научни фондации #Фонд „Научни изследвания" #средства #ГЕРБ #магистрали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"