България продава 11 вертолета

България продава 11 вертолета
Общо за 11-те вертолета Ми-17 и Ми-24 Д бяха предложени 24 385 600 лева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Публичен търг за продажба на вертолети Ми-17 и Ми-24Д, свалени от въоръжение от Българската армия, се проведе в петък в Министерството на отбраната (МО).

Документация и оферти за участие в търга подадоха 16 фирми с предмет: търговска дейност на военна техника, оръжия и боеприпаси, съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Тръжната процедура бе организирана от търговско дружество „Снабдяване и търговия“ ЕООД и на нея присъстваха представители на фирмите участнички.

Офертата на фирма „Дунарит“ АД за 6 броя вертолети Ми-17 беше най-висока. За първите пет позиции на вертолети Ми-17 фирмата предложи единична цена от 3 803 000 лева за всеки, а за последната позиция от този вид вертолети предложената цена е 4 104 000 лева.

За пет от вертолетите Ми-24 Д единствен кандидат-купувач беше фирма „Металика – АБ“ ЕООД.

Тя спечели с единична цена, варираща за различните вертолети, от 251 000 лв. до 276 550 лева.

Общо за 11-те вертолета Ми-17 и Ми-24 Д бяха предложени 24 385 600 лева.

„Получените финансови средства ще се използват за ремонт и модернизиране на летателната техника на военновъздушните сили (ВВС)“, посочи заместник-министърът на отбраната Валентин Радев след приключване на процедурата.

Радев изрази задоволството на ръководството на МО от постигнатите цени за предложените вертолети и от прозрачността при провеждането на тръжната процедура.

#вертолет #Министерство на отбраната МО #ВВС #военновъздушните сили #Валентин Радев #заместник-министър на отбраната #Ми-17

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници