Последна версия: Бащата извършил петорното убийство

Последна версия: Бащата извършил петорното убийство
В четвъртък вечерта бяха открити петима души от едно семейство, убити в апартамента им в кв. „Гоце Делчев“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Последните експертизи сочат, че най-вероятно Васил Савов е застрелял останалите четирима членове на своето семейство и себе си, заяви директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

По ръцете на 55-годишния мъж са открити барутни частици, които навеждат на предположението, че той е използвал оръжието, с което е извършено петорното убийство, посочи комисар Йорданов пред Дарик радио.

В четвъртък вечерта бяха открити петима души от едно семейство, убити в апартамента им в кв. „Гоце Делчев“.

Намерените тела са на 79-годишната Здравка Савова, 54-годишната й дъщеря Наталия Савова, 55-годишния съпруг на Наталия – Васил, и двамата им синове – 27-годишния Владимир и 22-годишния Георги.

Шефът на СДВР подчерта, че това не е окончателната версия за петорното убийство и докато не бъдат готови всички резултати от експертизите и аутопсията, не може да се твърди категорично, че Васил е убил семейството си и себе си.

Резултатите от изготвените до момента експертизи показват, че намерените гилзи са от законно притежаваното от Васил Савов оръжие, открито при първоначалния оглед в жилището до тялото му. Допълнителният оглед на местопроизшествието е приключил.

Иззети са веществени доказателства, както и многобройна медицинска документация, свързана със здравословното състояние на 27-годишния Владимир.

Първоначално разследващите и съседите смятаха, че именно той е извършил убийствата, тъй като мъжът е имал психическо заболяване.

Предстои да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза по писмени данни.

След приключване на аутопсиите е установено, че и петте жертви са с огнестрелни рани в главите, по телата на тримата мъже има и прободно-проникващи и порезни рани.

В основата на кървавия инцидент, според разследващите, стои семеен скандал.

Роднините на семейство Савови са разказали пред полицията, че те са имали семейни проблеми от години заради болестта на двете им деца.

По-рано през деня старши комисар Йорданов обясни, че и двамата синове са имали психични проблеми, като Владимир е с диагноза умствена изостаналост и е бил на лечение миналата година в психиатрията на 4-и километър.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обясни в парламента, че бившият военен Васил Савов се е прострелял сам.

Министърът добави, че пистолетът не е бил със заглушител, но никой от съседите не е чул изстрели.

Васил Савов е бивш служител от Министерството на отбраната, сега пенсионер. Той е бил офицер от служба „Артилерийско въоръжение" в изтребителния полк в Доброславци.

Бил е АВ-инженер на изтребителния полк, който по-късно става авиобаза. Отговарял е за изправността на оръдията и ракетите на самолетите в поделението, с които при случай на терористична атака е трябвало да се прикрие и пази АЕЦ „Козлодуй".

#петорно убийство #Васил Савов #Георги Савов #Владимир Савов #Здравка Савова #Наталия Савова #СДВР #Валери Йорданов #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Гоце Делчев #Министерството на отбраната

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »