Дянков: И европейските чиновници грешат

Дянков: И европейските чиновници грешат
Финансовият министър коментира и изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев да даде следколедни бонуси на пенсионерите, като иронично каза, че му прощава невежеството. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

И европейските чиновници грешат, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Това той каза по повод официалната позиция на Европейската комисия, че липсата на коледни добавки за пенсионерите няма нищо общо с европейските плащания, съобщи Дарик.

Финансовият министър коментира и изявлението на лидера на БСП Сергей Станишев да даде следколедни бонуси на пенсионерите, като иронично отсече: „Прощавам му за невежеството“.

Дянков бе лаконичен и в отговора си на въпрос дали бонуси все пак ще има, като каза само „Спазваме стриктно закона за бюджета“.

По повод фалшивите дипломи на митничари на граничния пункт Капитан Андреево министърът коментира, че те не касаят единствено Свиленград и текат проверки, като над 250 митнически служители вече са извън системата.

„Продължават проверките за истинността на дипломите на още 250 човека. Някои са придобили магистърска степен преди бакалавърска, други са завършили в екзотични страни като Катар, трети – в Украйна и Молдова, което е доста съмнително“, каза той.

Вицепремиерът инспектира дейностите по цялостната рехабилитация на ГКПП – Капитан Андреево, и строителните работи по изграждането на 3.4 км път към граничния пункт – част от автомагистрала „Марица“.

Министерството на финансите е възложител на строителството в изпълнение на „Втори проект за улесняване на търговията и транспорта“.

Мащабната реконструкция е на стойност 52 млн. евро, като 39.5 милиона са финансиране от Международната банка за възстановяване и развитие, а 13 млн. евро – от държавния бюджет.

Изграждат се двойно повече платна на входа и изхода, нова сграда за митничарите, здравен и противопожарен пункт, за да отговаря граничният пункт на стандартите като външна граница на Европейския съюз.

Рехабилитационните дейности се изпълняват на два етапа, като е съобразена сезонността на трафика при условие на непрекъсната работа на пункта.

След завършване на строителните работи, ГКПП-то заедно с връзката с АМ „Марица“ ще осигури по-добри условия за работа, улеснено преминаване за търговския и частен трафик, както и увеличаване на пропускателните възможности на пункта.

#Симеон Дянков #вицепремиер #Министър на финансите #Европейската комисия #БСП #Сергей Станишев #Капитан Андреево #Свиленград #Катар #Украйна #Молдова #автомагистрала „Марица" #Европейския съюз #Международната банка за възстановяване и развитие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"