Димитров: На ГЕРБ три години им е виновна БСП, на четвъртата – ЕК

A A+ A++ A

На четвъртата година от управлението си не можеш непрекъснато да обвиняваш Тройната коалиция, сега си намериха нов виновник – Европейската комисия, заяви депутатът от Коалиция за България Петър Димитров по адрес на кабинета „Борисов“.

„Възнагражденията на пенсионерите няма как да се обяснят с плащания от ЕС“, коментира Димитров пред БГНЕС острото изявление на Брюксел от четвъртък, че европейските фондове не са и не могат да бъдат касичка за раздаване на коледни бонуси.

„Самият Симеон Дянков обяснява, че авансовите плащания са направени с пари от фискалния резерв, а не с пари, които нашата икономика е произвела. Затова аз питам Дянков: нашата икономика, която според неговите изказвания на няколко пъти е излязла от кризата, генерирала ли е пари, които да могат да се дадат на българските пенсионери?“, запита социалистът.

„Ако не е генерирала и няма такива възможности и вие ги обещавате, то тогава лъжете, но ако ги е генерирала тези пари, значи просто не желаете да ги дадете на хората“, обърна се депутатът към финансовия министър.

„Просто лъжем хората и се опитваме, след като сме ги излъгали и сме създали очаквания, за които никой не е молил, ние обясняваме: „Не сме ние, ЕК е виновна за това, което се случва“, каза още Петър Димитров.

По думите му от тази гледна точка лъжата е изцяло отговорност на правителството, „което не създава необходимия икономически растеж, не генерира добавена стойност и доходи“.

„На четвъртата година от управлението си не можеш непрекъснато да обвиняваш Тройната коалиция, а пък сега си намериха нов виновник – ЕК. Трябва да съм благодарен от името на Тройната коалиция, че ни замениха, само че не знам доколко на българина тези лъжи му вършат работа“, добави той.

„Ще продължат с оправданията с Брюксел, това ще бъде доминиращият рефрен до изборите, на нас ни пречи икономическото състояние на Европа“, каза още народният представител.

„На Турция не й пречи, на цяла Прибалтика не й пречи, на Полша и на Германия не им пречи, но на нас ни пречи и ние непрекъснато ставаме все по-добре от гърците не защото нашето положение се подобрява, а защото гърците се влошават“, категоричен бе Димитров.

#тройната коалиция #Европейската комисия #Коалиция за България #Петър димитров #ЕС #Брюксел #Симеон Дянков #Министър на финансите #ЕК #Европа #Прибалтика #Полша #Германия #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"