Нова версия за петорното убийство: Бащата се прострелял сам

Нова версия за петорното убийство: Бащата се прострелял сам
„Потвърждава се това, че двете деца може би са имали психически заболявания", заяви вътрешният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Една от версиите за убийството на 5-членното семейство в столичния квартал „Гоце Делчев“ е, че бащата Васил Савов се е прострелял сам, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Изведени са само работни версии. Назначени са съответните експертизи и се правят събеседвания с всички близки на семейството“, каза Цветанов пред журналисти в петък, предаде Информационна агенция „Фокус“.

В четвъртък вечерта бяха открити петима души от едно семейство, убити в апартамента им в кв. „Гоце Делчев“.

Намерените тела са на 79-годишната Здравка Савова, 54-годишната й дъщеря Наталия Савова, 55-годишния съпруг на Наталия – Васил, и двамата им синове – 27-годишния Владимир и 22-годишния Георги.

Труповете бяха открити, след като съседи на семейството отключили входната врата заради теч от апартамента на Савови.

„Потвърждава се това, че двете деца може би са имали психически заболявания. Големият син е бил през април-май в психодиспансера на 4-ти километър. В момента се изяснява кой е стрелял с пистолета, който е законно притежавано оръжие на бащата – бивш служител към Министерство на отбраната. Майката е бивш служител на МВР“, подчерта министърът.

Той обясни, че големият син Владимир е бил в леглото с порезни рани, а малкият син Георги е бил в една стая с майка им.

„По тялото на големия син няма входно-изходна рана от огнестрелно оръжие. Бащата има входна рана в челото, вероятно той се е самопрострелял. Може би е възникнал някакъв семеен скандал, който впоследствие е прераснал в това, което констатираха колегите“, каза още Цветанов.

Директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов уточни, че в момента се извършва допълнителен оглед в жилището на сем. Савови.

„Версията, по която работи полицията, е тежък битов инцидент, който се е разразил между живущите петима души в апартамента. Докато не се извършат аутопсии на всички трупове, не може да се каже нищо повече. Това ще отнеме доста дълго време. Всичко трябва да бъде установено с най-голяма прецизност, да бъде описано от съдебните лекари, за да може да се каже кой от какво точно е починал“, посочи той.

По думите му на базата на това, което се установи, ще бъде направена възстановка на местопроизшествието – „кой къде се е намирал и в какво положение на тялото“.

„Към момента със сигурност е изяснено, че големият син – 27-годишният Владимир, е бил настаняван в психиатрично заведение. Проверката продължава и по други лечебни заведения“, допълни директорът на СДВР.

#убийство #Гоце Делчев #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Васил Савов #Здравка Савова #Наталия Савова #Георги Савов #Владимир Савов #МВР #Министерство на отбраната #СДВР #Валери Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »