Комисията на Янев се самосезира по случая „Дюнигейт“

Комисията на Янев се самосезира по случая „Дюнигейт“
На политическото сметище има нужда от замитането на доста боклуци, заяви Яне Янев в отговор на Мая Манолова, която го обвини, че има функцията на метач, който замита следите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията на Яне Янев за корупция по високите етажи се самосезира по случая „Дюнигейт“.

Със 7 гласа „за“ анкетната комисия се самосезира във връзка с изнесени факти около скандала със строителството върху дюните край Несебър, предаде БГНЕС.

Тя ще се занимае и с други заменки и разпоредителни сделки със земи и гори общинска и държавна собственост, за които има данни за корупционни действия на лица от високите етажи на властта.

„Този скандал не засяга само един-единствен случай, става въпрос за трайна практика, което не е от месеци, а от години и в предмета на нашата дейност е да се занимаваме с този въпрос“, подчерта председателят на комисията Яне Янев.

На следващото си заседание на 16 януари комисията трябва да изслуша във връзка с този въпрос земеделския министър Мирослав Найденов и зам.-министъра Светлана Боянова.

Против точно тази комисия да се занимава с „Дюнигейт“ категорично се обявиха част от членовете на комисията.

Депутатът от Коалиция за България Мая Манолова и депутатът от ДПС Христо Бисеров обясниха на Яне Янев, че вече има внесено искане да бъде създадена отделна анкетна комисия, която да разгледа въпроса.

Бисеров обясни, че е редно първо парламентарната зала да се произнесе дали да има анкетна комисия.

„Превръщате комисията в комисия за политически поръчки с икономически цели и е време да прекратим тази практика“, обърна се депутатът от ДПС към Яне Янев.

„Смисълът на комисията се превърна в изпълняване на политически поръчки. Изпълняваме всякакви поръчки. Това е мотото на тази парламентарна комисия“, допълни пък Мая Манолова.

Червената депутатка обясни на Янев, че функцията му е на метач, който замита следите, а в отговор на тази реплика Янев заяви, че „на политическото сметище има нужда от замитането на доста боклуци“.

„Днешното заседание доказва колко е излишна, вредна и несъстоятелна комисията, която има за цел единствено да прикрива далавери, свързани с управляващите, и да осигурява медийно присъствие на нейния председател“, коментира и депутатът от левицата Атанас Мерджанов.

#„Дюнигейт" #Яне Янев #корупция #Дюни #Несебър #заменки #корупция по високите етажи #Мая Манолова #депутат от БСП #Христо Бисеров #депутат от ДПС #Атанас Мерджанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"