Кои са храните и витамините, забавящи стареенето

Кои са храните и витамините, забавящи стареенето
A A+ A++ A

Стареенето е естествен процес, но някои храни могат да забавят появата на признаците му.

Антиейджинг терапията – без лекарска намеса и без чудотворни химични съставки, е тази, която използва природни продукти и витамини.

Има няколко растения, които наистина предотвратяват появата на следи от стареене, а именно:

- Джинсенг – помага да запазим младостта. Това растение увеличава физическата и психическата енергия, съдейства за справянето със стреса и негативните му ефекти, помага кожата да запази своя блясък и имунната система да функционира нормално.

- Гъбата рейши – помага за нормализиране на кръвното налягане и увеличаване защитните сили на организма.

- Жълт кантарион – помага за запазване на младежкия вид. Прием на чай или отвара от жълт кантарион осигурява пълноценен сън.

Витамини, спиращи стареенето. Водачи на класацията са:

- Витамин С – един от най-силните антиейджинг витамини. Идеален антиоксидант е и успешно се бори със свободните радикали. Този витамин подпомага борбата със стреса.

- Витамин А – това е витаминът на косата и кожата. Той предтвратява преждевременното стареене и изсъхване на кожата и появата на бръчки. Пази от поява на перде на очите и очни заболявания. Посочва се като един от водещите предпазни фактори срещу развитието на рак на гърдата и рак на простатата.

- Витамин Е има водеща роля за нормалното развитие на нервната и кардиоваскуларната система. Приемът на този витамин подпомага косата да изглежда жизнена и красива.

Три вида храни са особено подходящи, ако искате да запазите младостта и красотата си:

- Боровинки, малини, къпини, ягоди, грозде – флавоноидите, съдържащи се в тях, са мощни антиоксиданти, борят се с увредите, които могат да причинят свободните радикали на организма.

- Авокадо – чудесен източник на витамин Е и есенциални мастни киселини. Консумацията на авокадо пази холестерола в нормалните му граници.

- Соя – осигурява на тялото много фитоестрогени и лиганди. Соята може да бъде консумирана в много и различни форми.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници