КРС призова за примирие между бТВ и „Булсатком”

КРС призова за примирие между бТВ и „Булсатком”
Два дни по-рано пък от Съвета за електронни медии също заявиха, че няма да вземат отношение в конфликта. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) апелира за конструктивен диалог между „бТВ Медиа Груп“ и „Булсатком” в името на българския потребител, съобщиха от регулатора.

Комисията е разгледала писмата, получени от двете страни за спора по излъчването на програмите на телевизията.

„Спорът има търговски характер и трябва да се реши в условията на доброволност и взаимно разбирателство. Компетенциите на комисията са изрично и изчерпателно регламентирани в Закона за електронните съобщения (ЗЕС), издадените въз основа на него актове и в приложимите актове на правото на Европейския съюз“, обясняват от КРС.

Оттам добавят, че КРС, като регулаторен орган в областта на електронните съобщения, няма правомощия да се намесва в договорните отношения между предприятията.

Според тях при непостигане на съгласие между страните компетентност за решаване на този спор има българският съд.

Другият държавен орган, който има правомощията за намеса и контрол при ограничаване на конкуренцията на пазара на предоставяне на радио- и телевизионни услуги, е Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

КРС би могла да окаже единствено медиаторска подкрепа с оглед преодоляване и разрешаване на възникналите проблеми, заявяват от комисията. 

Два дни по-рано пък от Съвета за електронни медии (СЕМ) също заявиха, че няма да вземат отношение в конфликта.

#бТВ #Булсатком #Комисията за регулиране на съобщенията #КРС #Закона за електронните съобщения #Европейския съюз #Комисията за защита на конкуренцията #КЗК #Съвета за електронни медии #СЕМ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"