Прескекретарят на президента с предупреждение за уволнение

A A+ A++ A

Прессекретарят на президента Росен Плевнелиев – Мария Иванова, е наказана с Административно наказание – предупреждение за уволнение, заради гафа в първото новогодишно слово на държавния глава.

Мария Иванова е поела вината за грешката, допусната при подготвянето и реализирането на приветствието, съобщиха от прессекретариата на президентската институция.

На Иванова е наложено дисциплинарно наказание според Кодекса на труда, което след година ще бъде заличено от трудовото й досие.

Първата новогодишна реч на държавния глава Росен Плевнелиев породи множество дискусии и откровен присмех в социалните мрежи след посрещането на 2013 година.

Освен решението президентът да отправи новогодишните пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет, вместо от „Дондуков” 2, както традиционно правеха неговите предшественици, новост бе и съпроводът от снимки, показващи значимите български събития на отминалата 2012 година – наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца-златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

Една от снимките обаче предизвика мигновени реакции. В последните минути на 2012 година президентът описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове.

Картина, която мнозина потребители на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от известната планина Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

„Концепцията за изработването и визуализирането на клипа с новогодишното послание на държавния глава е на Администрацията на президента, а техническата реализация е осъществена от Българската национална телевизия. При изготвянето на клипа, подборът на снимковия материал е извършен съвместно от екипите на БНТ и пресцентъра на президентството. Използвани са кадри от фонда на БНТ, снимки от интернет сайта на Администрацията на президента, и снимки от свободни от авторски права български туристически сайтове, избрани след съгласуване с Дирекция „Връзки с обществеността" на президентството", поясниха тогава от БНТ.

#Мария Иванова #прессекретар #Росен Плевнелиев #президент #Кодекса на труда #Софийския университет #„Дондуков” 2 #Бисер #Перник #Белоградчик #Скалистите планини #Царевец #България #Европа #Колорадо #Северна Америка #БНТ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »