Сините депутати отново настояха Найденов да обясни за дюните

A A+ A++ A

За пореден път в четвъртък парламентарната група на Синята коалиция отправи искане министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов да даде обяснения в Народното събрание относно скандала с несебърските дюни.

Сините народни представители представиха декларация, в която се посочва, че „е налице епидемия", предаде БГНЕС.

„Найденов трябва да се яви в Народното събрание и да отговори на ключови въпроси. Ако беше един случай, за който той не е знаел и е нямало как да знае, би било едно. Но сега разбираме от медиите, че има поне 4-5 съседни парцела, които без търг и конкурс са в една и съща схема, една и съща процедура. Това вече говори за политическа поръчка”, гласи документът.

„Вече няма как той да обяснява, че не е знаел, че не е бил информиран, че дребни чиновници са взели подобни решения", се казва още в Декларацията, която бе прочетена в Народното събрание.

Ден по-рано стана ясно, че зам. –министърът на земеделието Светлана Боянова, която подписа скандалната сделка за дюните край Несебър, е била проверявана от Главния инспекторат на Министерския съвет по сигнал за нарушения в Министерството на земеделието и храните, свързани с евросредства.

Спорният терен в Несебър бе продаден на 27 ноември миналата година от земеделското министерство за 581 212 лева (20 лв. на кв.м).

На следващия ден той бе препродаден от купувача на седем пъти по-висока цена – 4 млн. лева (138 лв. на кв.м).

#Синята коалиция #Мирослав Найденов #министър на земеделието и храните #Дюни #Несебър #Народното събрание #Светлана Боянова #зам.-министър на земеделието #Министерския съвет #Министерството на земеделието и храните

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"