Бебето на Уилям и Кейт ще носи титлата „принц” или „принцеса”

Бебето на Уилям и Кейт ще носи титлата „принц” или „принцеса”
Въз основа на предишните правила само първороден син на Уилям и Катрин щеше автоматично да стане принц, а дъщерята щеше да се нарича Лейди. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бебето на херцога и херцогинята на Кеймбридж Уилям и Катрин ще носи титлата „принц“ или „принцеса“ в зависимост от пола си, реши британската кралица Елизабет II.

Решението си за първата рожба на принц Уилям и съпругата му Нейно кралско Величество обяви чрез съобщение в Държавен вестник, съобщиха медиите на Острова, цитирани от БГНЕС.

„Кралицата е щастлива да обяви, че всички деца на най-големия син на принца на Уелс трябва да се ползват със стила, титлата и атрибутите на кралското височество с титловото достойнство на принц или принцеса, поставена пред християнските им имена или други подобни почетни титли“, гласи съобщението.

Въз основа на предишните правила само първороден син на Уилям и Катрин щеше автоматично да стане принц, а дъщерята щеше да се нарича Лейди.

Ако Кейт, за която се смята, че е в 12-ата седмица на бременността си, роди близнаци или втори син по-късно, той щеше да се нарича „синът на херцога“ и нямаше да бъде кралско височество, а щеше да носи титлата лорд.

#принц Уилям #Кейт #кралица Елизабет II #Кеймбридж #Уелс #Острова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"