България с най-високи почасови разходи в ЕС

България с най-високи почасови разходи в ЕС
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Най-голямо повишение на почасовите разходи за работна сила на годишна основа е регистрирано в България, сочат данни на Евростат.

Почасовите разходи за работна сила в еврозоната през третото тримесечие на 2011 г. са нараснали с 2.7% в сравнение с третото тримесечие на миналата година.

Най-голямо повишение на почасовите разходи за работна сила на годишна основа е регистрирано в България (9.8%), в Румъния (7.9%) и в Словакия (7.2%).

Най-малко е увеличението в Португалия (0.8%) и в Кипър (1.4%). Намаляване на почасовите разходи за работна сила е регистрирано в Ирландия (-1.1%).

В Европейския съюз растежът на този показател е 2.6%. През второто тримесечие на тази година почасовите разходи за работна ръка са нараснали с 3.3% в еврозоната и с 3.2% в ЕС.

По отрасли за първите девет месеца на 2011 г. почасовите разходи са се повишили в промишлеността с 2.9%, в строителството с 2.4% и с 2.6% в сферата на услугите.

В ЕС стойността на работната сила за час е нараснала с 2.9% в промишлеността, с 2.2% в строителството и с 2.6% в сферата на услугите.

#еврозона #България #Румъния #Словакия #Португалия #ЕС #Кипър #Европейския съюз #разходи #работна сила

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"