Игнатов: Всички допълнителни пари за образование през 2013 г. отиват за учителите

Игнатов: Всички допълнителни пари за образование през 2013 г. отиват за учителите
Според образователния министър учителите ще получат по около 30 лева допълнително към заплатите си, което не било достатъчно, но е добро начало. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Всички допълнителни средства, които бъдат отпуснати за образование през 2013 г., ще бъдат дадени за заплати на учителите, заяви образователният министър Сергей Игнатов.

Игнатов посочи, че още от януари началните заплати за младши, старши и главен учител, както и за директорите ще бъдат увеличени с 11-12%, предаде думите му Нова телевизия.

Очаква се всички възнаграждения в системата на образованието да бъдат повишени, но с колко, зависело от това доколко успешно е даденото училище, добави Игантов.

Според него учителите ще получат по около 30 лева допълнително към заплатите си, което не било достатъчно, но е добро начало.

Министърът коментира и спора за финансирането на проектите от фонд „Научни изследвания“, който се бил превърнал в шумен скандал „заради особената среда в България“.

„Вчера чух как едни учени нарекоха други псевдоучени и това са хора, които работят в един и същ университет“, коментира Игнатов.

Относно включването на образованието и науката сред областите за финансиране по европейски програми, Игнатов заяви, че през 2005 г., когато са договоряни областите, за които ще се искат европари, никой не се бил сетил за образованието.

Игнатов добави, че първите средства за наука ще дойдат през 2014 г., като хубавото било, че финансирането ще остане независимо колко правителства ще се сменят.

#Фонд „Научни изследвания“ #средства #оперативни програми #наука #учители #заплати #пари #младежта и науката #министър на образованието #Сергей Игнатов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"