Израел готов да започне преговори с ХАМАС

През декември по време митинг по повод 25-годишнината от основаването на ХАМАС, лидерът на движението Халед Машал заяви, че ХАМАС няма да признае еврейската държава. Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Израел може да започне преговори с движението ХАМАС, контролиращо Ивицата Газа, съобщи израелският президент Шимон Перес.

В интервю за американския вестник „Ню Йорк Таймс" Перес изрично подчерта, за да започнат преговори, ХАМАС трябва да изпълни международните изисквания и да признае Израел, предаде БГНЕС.

„Ако ХАМАС приеме исканията на международната общност, откаже се от терора, прекрати обстрелването с ракети на Израел и признае правото на съществуване на Израел, тогава може да започнат преговори", каза Перес.

През декември по време митинг по повод 25-годишнината от основаването на ХАМАС, лидерът на движението Халед Машал заяви, че ХАМАС няма да признае еврейската държава и Израел няма получи никакви териториални компромиси.

Думите на Машал бяха критикувани от президента на Палестинската автономия Махмуд Абас, който е лидер на движението „Фатах", което е в остър конфликт с радикалното ХАМАС.

#Хамас #преговори #Израел #президент на Израел #Шимон Перес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници