Подписват договора за финансирането на „София Тех парк"

Подписват договора за финансирането на „София Тех парк"
Изграждането на първия подобен проект в България струва 50 млн.евро, като 42.5 млн. евро са осигурени по Оперативна програма „Конкурентоспособност", като 7. 5 млн. евро е националното съфинансиране. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

По-късно в четвъртък ще бъде подписан договора за финансирането на „София Тех парк", съобщиха от правителствената пресслужба.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ за създаване на научно-технологичен парк в София ще бъде подписан от главния директор на Главна Дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност" Кирил Гератлиев и изпълнителния директор на „София Тех парк" Елица Панайотова.

На събитието, което ще се състои в сградата на Министерския съвет от 14.00 часа, ще присъства и ръководителят на отдел „България" в ГД „Регионална и градска политика" в Европейската комисия Реналдо Мандметс, както и икономическият министър Делян Добрев.

Изграждането на първия подобен проект в България струва 50 млн.евро, като 42.5 млн. евро са осигурени по Оперативна програма „Конкурентоспособност", като 7. 5 млн. евро е националното съфинансиране.

#„София Тех Парк" #договор #финансиране #Кирил Гератлиев #Елица Панайотова #Реналдо Мандметс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"