Скандал между Игнатов и Местан по време на изслушване за ФНИ

Скандал между Игнатов и Местан по време на изслушване за ФНИ
Лютви Местан заяви, че ще напусне заседанието заради направеното предложение да се изслушват само гости на комисията и депутатите от парламентарните групи, които не са вземали участие по темата за научния фонд на предишното заседание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скандал избухна по време на заседанието на парламентарната комисия по образованието, на която комисия обсъждаше въпросите около Фонд „Научни изследвания".

Комисията обяви кратка почивка, след като образователният министър Сергей Игнатов се конфронтира със зам.-председателя на ДПС Лютви Местан, предаде БГНЕС.

Местан заяви, че ще напусне заседанието заради направеното предложение да се изслушват само гости на комисията и депутатите от парламентарните групи, които не са вземали участие по темата за научния фонд на предишното заседание.

По думите на Местан предложението е „цензура пар екселанс". Той обвини управляващите от ГЕРБ, че са бойкотирали предишното заседание на комисията, като са се „изсулили", за да не отговарят на зададените им въпроси.

Игнатов заяви, че той не е задавал конкретни въпроси към Лютви Местан, а предишното заседание на комисията е преминало въз основа единствено на идеологически изказвания.

#Сергей Игнатов #министър на образованието #младежта и науката #Лютви Местан #изслушване #скандал #комисия #Фонд „Научни изследвания"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"