Цецка изгони Волен за непристойно поведение

Цецка изгони Волен за непристойно поведение
Парламентарният контрол отново беше прекъснат заради Волен Сидеров. Снимка: webcafe.bg
A A+ A++ A

Парламентарният контрол отново беше прекъснат заради Волен Сидеров, този път почивката продължи 10 минути.

Виновник отново е лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който получи максимално наказание от председателя на парламента, а именно – отстраняване от три пленарни заседания, съобщи БГНЕС.

След като народните представители възстановиха работата си след първото прекъсване, Цецка Цачева бе принудена да даде нова „почивка“.

Първо прекъсване имаше, защото лидерът на „Атака“ репликираше от място отговора на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов на въпрос относно действията на МВР за инцидента пред джамията в София.

Второто прекъсване, пак заради Сидеров, стана, тъй като той, заедно с народни представители от групата, отказа да слезе от трибуната и да даде думата на Михаил Михов от „Коалиция за България“.

„Отстранявам ви за още едно пленарно заседание от зала“, изрече Цачева второто наказание към Сидеров. След което тя бе принудена да изключи звука на микрофоните в залата.

„Защо се страхувате, от какво се страхувате“, обърна се Сидеров към Цецка Цачева и към вътрешния министър Цветан Цветанов.

„Защо цензурирате парламентарна група? Вие нарушавате Конституцията“, продължи Волен Сидеров.

Поради нарушаването на реда в залата председателят на парламента бе принудена да даде максималното наказание на народния представител, а именно отстраняване от три пленарни заседания заради непристойно държане и нарушаване на реда.

След което Цецка Цачева се обърна към лидера на „Атака“, цитирайки Чърчил малко побългарено: „Ако на 20 години не си бил член на БКП - нямаш сърце. Ако на 30 години продължаваш да бъдеш – е друго“. Това тя каза в отговор на Сидеров, който й напомни миналото й на партиен секретар.

Цачева наложи и максималната санкция на Сидеров и прекъсна контрола за още 10 минути.

#Цецка Цачева #Волен Сидеров #парламентарен контрол #скандал #прекъсване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »