Местан: Корупцията в България мирише на ГЕРБ-ери

Местан: Корупцията в България мирише на ГЕРБ-ери
„Малкият и среден бизнес е смачкан при това управление, затова е високата безработица и обедняването", изтъкна зам.-председателят на ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Корупцията в България днес има един-единствен мирис – на ГЕРБ-ери, се казва в декларация на ДПС, която беше прочетена пред парламента от зам.-председателя на партията Лютви Местан.

При това управление властта да се бори с корупцията, означава да се бори със самата себе си”, гласи още документът, цитиран от БГНЕС.

„Отправям едно много искрено политическо пожелание: 2013 година да отбележи края на месианството в българска политика и да тръгнем по нормален европейски път на развитие", каза Местан.

По думите му през 2013 г. българската демокрация има да решава фундаментален въпрос – да реализира алтернатива на проваленото управление на ГЕРБ.

Местан подчерта, че след три години управление на правителството на Бойко Борисов все повече българи губят работата си, защото продължават фалитите на основния работодател – малкия и среден бизнес, и допълни, че 30 000 малки и средни предприятия фалират на година.

„Малкият и среден бизнес е смачкан при това управление, затова е високата безработица и обедняването", изтъкна зам.-председателят на ДПС.

Според него управляващите са се провалили най-жестоко в обещанието за справедливо управление.

„Вие дойдохте с обещание, че ще се преборите с престъпността и корупцията, но резултатът днес е, че управлението се превръща в основен генератор на корупция", посочи той.

„Философията на днешното управление е сгрешена. Създава се усещане, че има формално създадени демократични институции. При управлението на ГЕРБ демократичната ни система дефектира. При управлението на Бойко Борисов България е шампион по сенчест бизнес в ЕС", каза още Лютви Местан.

Зам.-председателят на ДПС изтъкна, че страната се нуждае от алтернативно управление, но единственото условие за това са честни избори.

Затова от ДПС ще поискат ОССЕ този път да има не ограничена мисия от наблюдатели, а масирано наблюдение на целия изборен процес в България като страна с висок риск, категоричен бе той.

„Българската демокрация е пред тежко изпитание, гражданите вече са изправени пред дилема: ГЕРБ или демокрация. Убедени са, че 2013 година ще даде категоричен отговора, парламентарният вот – правителство на ясните национални приоритети”, заключи Лютви Местан.

#България #корупция #ГЕРБ #Лютви Местан #ДПС #ОССЕ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »