„Спортист на годината 2011“ e кикбоксьорка

„Спортист на годината 2011“ e кикбоксьорка
Носителите на наградите „Спортист на годината 2011“ бяха обявени днес в Каварна. Снимка: livesport.bg
A A+ A++ A

Носителите на наградите „Спортист на годината 2011“ бяха обявени днес в Каварна.

Кикбоксьорката Велислава Христова стана носител на приза „Спортист на годината 2011“, съобщиха от пресцентъра на Община Каварна.

Доказалата се в България и чужбина състезателка от спортен клуб „Ринг“ завоюва бронзов медал от Световното първенство по кикбокс през септември в Италия за кадети в стил „Лоукик“ в категория до 48 килограма.

На второ място в класацията „Спортист на годината 2011“ се нареди танцовата двойка от клуб по спортни танци „Флорета“ Георги Димов – Пепи Владимирова.

Двойката е от националния отбор на България, зае второто място в ранглистата на страната за 2011 г. и 293 място в световната ранглиста от 2500 двойки.

Бронзът в челната десятка на заслужилите спортисти на Каварна остана за състезателя по кикбокс Мартин Йорданов, носител на множество отличия.

Престижната класация „Спортист на годината“ се проведе в Каварна за седма поредна година.

Десетката придоби следния вид: четвърто място – голмайсторът и лидер на мъжкия хандбален тим Руслан Великов, пето място – кикбоксьорът от спортен клуб „Ринг“ Пеньо Върбанов, шесто място зае младата двойка на клуба по спортни танци Неджми Вели и Преслава Балчева, седмо място – защитникът на футболен клуб „Калиакра“ Детелин Димитров, осмо място – Георги Атанасов, представител на клуба по корабомоделизъм „Вимпел“, девето място – Кристияна Руменова от клуба по бойни спортове „Калиакра“ и на десето място – Живко Паянев, състезател на Тенис клуб „Каварна“.

Успоредно с избора на десетте най-добри спортисти в общината за 2011 г. се проведе и традиционният избор за треньор и отбор на годината.

За треньор на 2011 година в Каварна бе избран Ердоан Демиров от спортен клуб по кикбокс „Ринг“, а отбор на годината стана Хандбален клуб „Калиакра“ Каварна.

Специалната награда на Кмета на община Каварна за 2011 година получи младата тенис надежда - Елена Пенева.

#награди #награда #Каварна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"