Как да избягаме от излишните калории

Как да избягаме от излишните калории
A A+ A++ A

Внимавате какво хапвате и въпреки това килограмите ви не са толкова, колкото ви се иска. Храните се разумно, обаче дънките ви са все така тесни, а за роклята от миналото лято не смеете дори да си помислите. Обърнете внимание на някои моменти, които ни убягват и често ни правят по-пухкави, отколкото бихме желали.

  • Хапване пред телевизора. Много често вечер сядаме пред телевизора и след като сме се нахранили, продължаваме да похапваме, без да сме гладни. Обикновено сме концентрирани върху нещо друго – филм, новини, и изобщо не усещаме какво количество сме погълнали, понеже не мислим за храната. Избягвайте да се храните пред компютър и телевизор, вниманието ви е насочено другаде и изяждате повече храна, като вероятно не забелязвате какво е и качеството й.
  • Когато сте на почивка. Естествено, че на почивка трябва да бъде като на почивка, но това не значи световно първенство по надяждане. Поглезете се, опитайте местната кухня, ако сте извън страната, но мислете и за тялото си. За него вашата почивка може да се окаже изтощителна.
  • Шведска маса/бюфет. Хапванията на такива места предполагат опасно преяждане. Лакомим се да вземем много повече, отколкото реално се нуждаем, за да се нахраним. Изберете това, което ви се яде най-много, и си сипете една разумна порция.
  • На гости. Когато сме на гости, сякаш решаваме, че правилата на диетата ни не важат и можем дори да си наваксаме за преживените лишения.  За жалост, независимо дали на гости или вкъщи, калориите са си калории и все се лепят на дупето и корема. Ако спазвате режим, то хапването у приятели не е повод да го нарушавате. Уважете домакинята, но не прекалявайте. На следващия ден ще съжалявате.
  • След като приключите диетата. Ако сте били на хранителен режим определено време и срокът е изтекъл, не започвайте да се храните както преди режима, защото много скоро ще си върнете килограмите и полза от лишенията ви няма да има.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"